Vazno Obavjestenje

Switch to desktop Register Login

Bend Vazno Obavjestenje, Intermezzo.ba

 

 

Promocija debitantskog albuma banjalučkog benda Važno obavještenje održana je u subotu uveče u banjalučkom Domu omladine. Na konferenciji za novinare održanoj neposredno prije koncerta, o albumu su govorili frontmen benda Đorđe Knežević, producent albuma Ninoslav Tiki Dobrijević i pijanista Arsen Čarkić. Podršku bendu Važno Obavještenje pružio je i frontmen benda Sopot, Petar Topalović, Intermezzo.ba

 

 

ĐK | Pjesme na albumu nastajale su pet godina, od nastanka benda. Žanrovski, album pripada ska – rock pravcu, jer su to dva muzička stila koja najviše volimo. Na album ne gledamo kao na neki krajnji cilj, nego je on naša vizit karta, koja o nama govori sve što treba da se zna. Iz tog razloga, nismo u potrazi za zvaničnom izdavačkom kućom, ali ako Banja Luka dobije svoju izdavačku kuću, bilo bi nam zadovoljstvo da budemo dio te priče i na taj način pokažemo poštovanje prema gradu iz koga dolazimo. Nije lako doći do ove tačke u kojoj smo mi sada, ni pronaći novac da se realizuje sve što ide uz jedan album, ali važno je da znate da sviramo pet godina i ni jednu marku nismo potrošili na privatne stvari, sve što smo zaradili na nastupima uložili smo u snimanje albuma i spotova. Kada je o planovima za budućnost riječ, daćemo sve od sebe da što više nastupamo, da steknemo što više publike i pokažemo ljudima koliko volimo ovo što radimo.
 
 
NTD | S bendom Važno Obavještenje sarađujem oko četiri godine, smatram sebe za starijeg brata koji se pobrinuo da se sve ono što je ova ekipa uradila lijepo posloži. Ekipa benda je prije svega ekipa dobrih drugara, koji vole da sviraju, vole to što rade bez puno foliranja, rade to iskreno i bez velike kalkulacije. Ja sam se potrudio da napravimo muzičku sliku koja je prihvatljiva i nadam se da će se publici to svidjeti. Kada smo počeli da radimo na albumu bilo je dosta nedoumica, ali Đorđe je bio odlučan u jednom – kompletan album biće završen u Banja Luci.

 

 

AČ | Ja sam ovdje iz proste ljubavi prema onome što članovi ovog benda rade, ali i načinu na koji to rade. Na početku sam bio oštar kritičar, sada sam iskreni fan. Kod nas nema mnogo autorskih bendova, otud je vrijednost Važnog Obavještenja još veća. Na našoj sceni nedostaje kreativnosti, hrabrosti da se nešto uradi i pokaže svima, a nemamo ni kritičnu masu koja će da prati sve to. Šteta je što se osuđuje sve što nije fenomenalno i savršeno. Ono zbog čega sam ja podržao bend je činjenica da smatram da su kvalitetni ljudi i da su zaslužili da sviraju i stvaraju, jer su veoma talentovani i vrijedni. Njihova muzika nije banalna, oni su svoje stvaralaštvo „upakovali“ u zvuk netipičan za njihovu generaciju, a naša dužnost je da ovakve pokušaje ljude podržimo. Jer, zahvaljujući hrabrosti onih koji se usude da urade ovako nešto, mi pravimo scenu za narednih deset godina.
 
PT | U muzičkom izražaju benda Važno Obavještenje osjetan je uticaj bendova poput EKV ili Zabranjenog Pušenja, a ukoliko njihove nastupe i pjesme analizirate malo dublje, zapazićete i uticaj bendova sa muzičke scene iz 90-tih godina – Kristala, Playboya, DLM-a, ili Van Gogha. Aranžmani albuma “Uvijek za (Protiv ne!)” su čisti i konkretni što dodatno doprinosi kvalitetu pjesama. Mladi bendovi često naprave grešku, pa u želji da budu što originalniji – pretjeraju i dobiju preopterećen zvuk.
 
Članovi Važnog Obavještenja nisu napravili tu grešku, njihov zvuk je jasan i sveden. Ono što im daje autentičnost je violina, instrument koji nije tako čest u rokenrolu, koji cijeloj priči daje posebnu “boju”. Tekstovi variraju od romantičnih, preko šaljivih, do onih malo ozbiljnijih, socijalno angažovanih. Mislim da ovim mladim ljudima treba da odamo priznanje, jer su snimili album i dva spota za veoma kratko vrijeme. Oni su dokaz da se sve može postići ako se dovoljno želi. Nadam se da će ova muzička grupa pronaći svoje mjesto na muzičkoj sceni. Znamo da su živi nastupi najbolja promocija, pa im želim da mnogo sviraju i nastupaju.
 
 
 
 
I | Bend Važno Obavještenje odsvirao je u subotu na bini Doma Omladine sve pjesme sa albuma, pred nekoliko stotina ljudi, koji su ispunili Dom do posljednjeg mjesta i time još jednom potvrdili kvalitet njihovog rada.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Izvor iz portala Intermezzo.ba

 

Keine Zweifel, es gibt einige Aspekte, die Sie über Ihre Gesundheit überlegen sollten. DIFLUCAN, eine von einer neuen Unterklasse von synthetischen Antipilzmitteln, existiert als sterile Lösung für den intravenösen Einsatz in Glasbehältern. Kamagra ist ein ideales Mittel, um den Männern zu nachhelfen, eine Erektion zu erhalten. Wenn Sie erwägen kamagra erfahrung, möchten Sie voraussichtlich über http://kamagra-de.biz/100mg.html zu studieren. Heute suchen viele Familien online nach dem genauen Keyword 'potenzmittel' im Internet. Andere Frage, die wir haben sollten kamagra online bestellen. Erektile Dysfunktion kann ein Ergebnis eines psychologischen Zustandes sein. Auch wenn es eine körperliche Ursache hat, kann der psychische Zustand das Problem noch schlimmer machen. In der Tat, eine wissenschaftliche Rezensionen festgestellt, dass bis zu drei Viertel der Menschen auf solche Medikamente Erfahrung sexuelle Dysfunktion. Einige medizinische Bedingungen oder übrig Medikamente können mit Kamagra interagieren. Ihr Arzt wird Ihre Informationen überprüfen, sofern Medikamente, zuzüglich Kamagra, das Richtige für Sie sind.

Vazno Obavjestenje © 2013

Top Desktop version