Vazno Obavjestenje

Switch to desktop Register Login

Ako lazes publiku, prica se zavrsava, Nezavisne.com

 

 

Kao jedan od namlađih banjalučkih bendova, Važno obavještenje se svojom koncertnom aktivnošću velikom brzinom približava daleko iskusnijim kolegama, a već rade i na novim pjesmama. Tri mjeseca od izdavanja albuma prvenca "Uvijek za! (Protiv ne!)" obilježila su dva video-spota, kao i mini-turneja širom Bosne i Hercegovine, čime su, po riječima Đorđa Kneževića, frontmena benda, najzadovoljniji. On kaže da u zadnje vrijeme dobijaju i brojne ponude za svirke, a jedna od njih je tokom novogodišnjeg nastupa Atheist Rapa u banjalučkom Domu omladine, nezavisne.com.
 
 
ĐK | Bilo smo veoma zadovoljni kada smo čuli da ćemo nastupiti sa Atheist Rap-om, jer volimo njihovu muziku, a posebno iz perioda kada smo počinjali da sviramo. Jako ih cijenimo, poklonićemo im i album, pa ćemo vidjeti šta oni imaju da kažu. Nama koncert puno znači kao završetak uspješne godine. Sviraćemo i jednu novu pjesmu", priča Knežević i otkriva da će publika premijerno čuti numeru "Može masa, može definicija".
 
NN | Kaže da je publika svuda gdje su svirali jako dobro prihvatila album, negdje s manje, na drugom mjestu s više oduševljenja.
 
ĐK | Doduše, ne vole svi iste pjesme, niti isto reaguju, jer nam je album prilično šarolik. Istina, ne možete očekivati da publika, recimo, pjeva vaše pjesme tamo gdje svirate prvi put.
 
NN | Knežević ističe da gdje god su svirali, reakcija nije izostala, odnosno publika nije bila ravnodušna, što smatra najbitnijim.Navodi da im je cilj prvenstveno da dopru do publike, posebno u onim mjestima gdje sviraju prvi put.
 
ĐK |Dakle, bitno nam je da vidimo neke prve reakcije, pa smo u nekim mjestima i tehničke kriterijume malo spustili, što nije baš obradovalo našeg tonca. Zapravo, i puno manji gradovi imaju jako dobre uslove, tako da se rijetko dešavalo da smo zvučali ispod kriterijuma.
 
NN | Ističe da su gledajući reakcije publike shvatili da se moraju malo više "usmjeriti".
 
ĐK | To je bila i jedna od zamjerki kada nam je izašao album, da smo previše raznoliki žanrovski. Jako je teško usmjeriti se u jednom pravcu, ali smo razgovarali o tome. Što kaže Mile iz Hladnog Piva: "Ako ti trojica kažu da si pijan, ti lezi i valjaj se." Znači, ako ti deset ljudi uputi neku kritiku, ne mogu svi oni biti ludi, a ti jedini pametan. Ipak, mislim da dok se stvara pjesmu, ne treba je odmah gurati u neke okvire, jer ako nešto forsiraš, neće izaći prirodno. Neće biti istinito, a ako lažeš publiku, tu se priča odmah završava.
 
NN | Knežević kaže da će se svakako potruditi da zadrže iskrenost, odnosno ideju kakva pjesma treba da bude. Objašnjava da ih je publika ocijenila kao ska-rok bend, te da i sami sebe tako vide.
 
ĐK | Najviše primjedaba smo imali na tekstove i shvatili smo da moramo biti puno oprezniji kada su oni u pitanju. Istina, na njima nismo temeljito radili kao na muzici, tako da ćemo se sada puno posvetiti tekstovima i, ako je potrebno, dati nekome da ih pogleda i da kaže svoje mišljenje ili ih čak i doradi. Mi nikada nismo imali problema s autoritetima i savjetima, uvijek smo svakoga saslušali.
 
 
Izvor iz  Nezavisne novine

 

 

 

Vazno Obavjestenje © 2013

Top Desktop version