biografija

biografija-fotka-color

Članovi

Slobodan Lazičić vokal i gitara;
Ðorde Knežević vokal i gitara;
Stanko Raljić bubanj;
Nikolina Devura violina;
Mihailo Savić bass gitara.

Banjalučki bend Važno Obavještenje je osnovan 2007. godine.

Počeci

Bend je nastao 2007. godine kao rezultat dugogodišnjeg druženja četvorice prijatelja, a ideja je bila da bend sa jakim autroskim pečatom bude sredstvo kojim će njegovi članovi izražavati svoje stavove, strahove i viđenje stvari i dešavanja koji se oko njih zbivaju. Važno Obavještenje je 2009. godine učestvovalo u projektu “Tribute to EKV” na kome se javlja ideja da se dodavanjem zvuka violine na tadašnji zvuk benda postigne jedan specifičan stil muzike. Iz navedenog razloga četveročlanom bendu pridružuje se i peti član klasično obrazovana violinistkinja Nikolina Devura.

Važno Obavještenje 2012. godine prezentuje svoj prvi album ,,Uvijek za Protiv ne!” nakon kojeg slijedi turneja po skoro svim gradovima Bosne i Hercegovine. Iste godine Važno Obavještenje je od strane Studentskog pozorišta, Banja Luka pozvano da učestvuje u predstavi “Back stage – R’n’R sahrana” koja je jako dobro primljena od strane kritike i publike.

U okviru okviru banjalučkog Demo festa 2017. godine, Važno Obavještenje prezentuje svoje drugo studijsko izdanje pod nazivom ,,Posljednji pozdrav na putu za Raj.”

Pravac i stil muzike

Bend kroz stvaranje muzike traži svog autentiči izraz kombinujući različite stilove, Ska, Rock i Pop, ali ono što posebno izdvaja ovaj bend od ostalih je pridodan zvuk violine na klasičnu Rock postavu. Međutim, publika i kritika se slažu da je u njihovoj muzici najzastupljeniji čistokrivni ,,domaći” rock.

Nastupi

Bend iz mnogobrojnih nastupa izdvaja Ex-Yu Rock’s, Restart (Banja Luka), PYAF (Jablanica), Live for Sound (Mokrin), Budi svoj ne budi matični broj (Banja Luka) i Demo fest X.