Dva važna jubileja, a najbolje tek dolazi!

 In Cover

2017. godina bila je za bend „Važno obavještenje“ važna iz nekoliko razloga. Naime, članovi benda obilježili su 10 godina postojanja, ali i pet godina od izlaska prvog albuma.

Tim povodom objavljen je i prvi singl sa nadolazećeg EP-a „Posljednji pozdrav na putu za raj“, a na Demofestu publika je imala priliku da čuje uživo sve pjesme.

Banjalučki festival demo bendova, Demofest imao je važnu ulogu za bend – zbog njega su snimili prve pjesme, a nekoliko godina kasnije, tačnije 2013. osvojili su priznanje Najperspektivniji banjalučki bend.

Četiri godine kasnije, u okviru istog festivala predstavljen je rad tri domaće grupe, među kojima je i Važno obavještenje.

Bend Važno obavještenje nastao je u Banjaluci 2007. godine, a u svom muzičkom izrazu kombinuje ska i rock tonove, uz dodatak violine, što se značajno osjeti u njihovim pjesmama. Nastupi ovog benda naišli su na odlične reakcije publike širom regiona, jer kombinacijom različitih instrumenata i stilova stvaraju plesni ritam na koji malo ko ostaje imun. Prvi album „Uvijek za! Protiv ne“, na kome se našlo osam pjesama izašao je 2012. godine

Nastupali su u klubovima i na festivalima širom BiH, od Banjaluke i Prijedora, pa do Mostara i Trebinja. Od uticaja na svoje stvaralaštvo izdvajaju EKV, Idoli, Zabranjeno pušenje, Manu Chao, RHCP, Pink Floyd… Kombinacija  ovih uticaja doprinijela je bogatstvu zvuka i melodije Važnog obavještenja.

Recent Posts